Muligheder for tilskud til fysioterapi.

Når du skal til fysioterapeut er der forskellige muligheder for at få tilskud til behandlingerne eller genoptræningsforløbet.

Du kan få en almindelig henvisning fra din egen læge, §51 hvor du får tilskud fra Sygesikringen på ca. 40%. Hvis du er kronisk syg indenfor bestemte diagnosegrupper er det muligt at få en $62 henvisning til fysioterapi, hvor sygesikringen betaler det fulde beløb for dig. Der kan være forskel på om du får tilskud til både behandling og genoptræning eller kun til genoptræning (holdtræning). Dette afhænger at din diagnosegruppe og hvor handicappet du er blevet pga. din sygdom.

Hvis du har været på hospitalet til undersøgelse og evt. også behandling kan det være at du får en Genoptræningsplan (GOP). Så har du ret til at få genoptræning på et af kommunens centre eller hos en praktiserende fysioterapeut som har indgået aftale med Aarhus kommune. Se mere HER

Hvis du har en Sundhedsforsikring via dit arbejde eller pensionsordning er det oftest også muligt at få dækket patientdelen eller alle omkostninger ved at gå til fysioterapeut.

En del ulykkesforsikringer giver også tilskud til behandling og genoptræning hos fysioterapeuten hvis du har været ude for en ulykke eller skade. Tjek din ulykkesforsikring.

Hvis du har medicinkort vil det ofte også være muligt at få dækket en del af egenbetalingen. Dette afhænger af din dækningsprocent.

Er du medlem af sygeforsikringen “danmark” gives der også tilskud, afhængig af hvilken gruppe du er medlem af. Se mere HER

OBS. Vær opmærksom på at tilskud oftest kun er til de ydelser der er dækket af fysioterapeutens overenskomst med sygesikringen. Der kan derfor være ydelser hvor der er fuld egenbetaling selvom kommunen, sygesikringen eller forsikringen betaler hele patientdelen eller en del af den.